Kérdésed van?  info@bersup.hu  |  +36-30/095-7474  |  Termékeinket házhoz szállítással is kérheted!

Mi a SUP?


  

Nincs időd eljönni a SUP deszkádért? Mi házhoz visszük, Neked csak az a dolgod, hogy kiválaszd a számodra legideálisabb deszkát és mi házhoz visszük, részletekért érdeklődj « ügyfélszolgálatunknál »

  


  

A SUP deszka, vagy Stand-Up Paddle board, egy nagyobb méretű, széles deszka, amelyet a vízen használnak. A SUP (ejtsd: szup) – Stand Up Paddle magyarul leginkább állószörf vagy állva-evezés, modern szörfözésből alakult ki, az elmúlt években vált igazán népszerűvé, és manapság már világszerte hódít.

Amikor először kipróbálod a SUP deszkát, akkor érdemes elkezdeni egy kisebb, csendes vízfelületen, hogy megszokd a deszkán való egyensúlyozást.A deszkán van egy  csúszásmentes felület a lábaid alatt, így nem kell aggódnod azon, hogy lecsúszol a deszkáról.

A deszkán biztonsági okokból megfelelő ruházatot és mentőmellényt kell viselni.

A SUP-ok vastagabbak, mint az átlagos szörfdeszkák. A deszkák hossza általában 2,6 m- 4,2m, szélességük 71-85 cm, vastagságuk 12-15 cm között változhat.

Miért jó SUP-ozni?

Az SUP deszkázás egy fantasztikus program, amely egyszerre szórakoztató és testmozgást igénylő feladat. Evezés közben szinte az összes izomcsoportodat megdolgoztatod, miközben fejlesztheted az egyensúlyérzékedet, állóképességet és javítja a keringést.

SUP deszkázás egy kiváló lehetőség arra is, hogy eltölts időt a barátaiddal vagy családoddal a szabadban, felejthetetlen élményt nyújt mindenki számára. SUP- ozás remek lehetőséget ad arra, hogy kicsit kizökkenj a hétköznapi rutinból, magad mögött hagyd a stresszt és egy kis nyugalomra találj.

Nem bonyolult sup-ozni? Soha nem szörföztem/SUP-oztam

Az SUP deszkázás nem bonyolult, szinte bárki kipróbálhatja. Az alapvető SUP deszkázási technikák nagyon egyszerűek, és a kezdőknek sem kell sok időt eltölteniük az alapok elsajátításával.

SUP deszkázás során a legfontosabb az egyensúly és a testtartás megtartása, az első lépés az, hogy felálljunk a deszkára, ahol az egyik lábunk elől, a másik lábunk pedig hátul van. A SUP evezőt pedig mindig a két kézzel fogjuk, egyik kezünkkel fent a fogó részt, a másik kezünkkel pedig mell magasságában tartjuk, és használjuk azt, hogy mozgassuk a deszkát előre.

SUP deszkázáshoz nincs szükség különleges felszerelésekre, csak a SUP deszkára, az evezőre, egy életmentő mellényre és megfelelő ruházatra van szükségünk. A megfelelő ruházat kiválasztása szempontjából érdemes figyelembe venni a víz hőmérsékletét, illetve a környező időjárási körülményeket.

SUP deszkázás során kiemelten fontos odafigyelni a biztonságra!

SUP deszkázás közben soha ne menj túl messzire a parttól, és ne menj olyan helyekre, amelyek veszélyesek lehetnek, ne tévedj el. Mindig hordj életmentő mellényt, figyelj az időjárásra, a víz állapotára, amennyiben olyan helyen vagy, ahol van viharjelző, akkor kísérd figyelemmel rosszabb idő esetén, valamint a part közelében lévő hajókra és más vízi járművekre!

Ha már kiválasztottad a deszkád és nem férsz el az autódban a sok csomagtól, bérelj tetőboxot, nézz körbe társ oldalunkon www.berbox.hu