Kérdésed van?  info@bersup.hu  |  +36-30/095-7474  |  Termékeinket házhoz szállítással is kérheted!

Gyakran Ismételt Kérdések

  


  

Mi a SUP bérlés menete?

Töltsd ki a Kapcsolat menüpont alatt az adatlapod, amin beérkezett a foglalásod 24 órán belül felvesszük Veled a kapcsolatot, amiben pontosítjuk a részleteket.

FONTOS: csak az e-mailben visszaigazolt foglalás tekinthető végleges foglalásnak, ezt mindenképp meg kell várnod. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem kapnál visszajelzést tőlünk, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén.

  


  

Milyen feltételekkel bérelhetek tőletek SUP-ot?

Minden esetben bérleti szerződést fogunk kitölteni, amiben adataidat regisztráljuk és a bérleti díjon felül a bérlet deszka típusától függően kauciót kérünk mely 40 000 és 80 000 Ft között változhat, ezt a foglaláskor leegyeztetjük. A bérleti szerződésben vállalod, hogy a bérleti idő leteltével hibátlanul és hiánytalanul visszahozod a bér beadott eszközöket, ahogyan mi is vállaljuk a teljes kaució visszafizetését.

  


  

Hol tudok SUP-ot bérelni tőletek?

Budapesten a 18. kerületben vagyunk, az átadás-átvétel részleteit és a pontos helyszínt a foglalás során egyeztetjük,mert akár Házhoz szállítással is kérheted  az otthonodba, ennek részleteiről ügyfélszolgálatuknál tudsz érdeklődni.

  


  

Mit tegyek, ha szeretném kipróbálni, de még soha nem álltam SUP-on?

A SUP nagy előnye egy hagyományos szörf deszkával szemben, hogy nagyon könnyen megtanulható, és már az első alkalommal sikerélményt adhat. Széles palettáink között megtalálhatod a számodra legideálisabb deszkák, a nagyobb méretű deszkáink nagy stabilitásúak, így még egyszerűbb megállnod rajtuk már az első alkalommal is. Az alapvető vízi biztonsági szabályokat minden esetben be kell tartani. Az úszni tudók nyugodtan kölcsönözhetnek, előzetes SUP-tudás nélkül is, mert nagy valószínűséggel evezni fognak pár órán belül.

  


  

Milyen deszka számomra a legjobb választás?

Széles palettával rendelkezünk a SUP deszkákban, a legkisebbtől a legnagyobbig választhatsz magadnak, ügyfélszolgálatunk segít neked a kiválasztásban.

  


  

A deszka hossza és szélessége miben befolyásolja a deszka stabilitását a vízen?

Egy deszka minél hosszabb és vékonyabb, annál gyorsabb, viszont minél szélesebb, annál stabilabb.

  


  

Mennyire kell felfújnom a deszkát?

A legtöbb deszkát 15 PSI re kell fújni, ami kb. 1 BAR- nak felel meg, a deszka felfújását megteheted a gyári pumpával, amit adunk hozzá vagy bérelhetsz tőlünk szivargyújtós kompresszort is.

FONTOS: a PSI nem egyenlő BAR nyomással.

  


  

Hogyan eresszem le a deszkát és csomagoljam el?

Mielőtt leengednéd a deszkát és ha vizes még töröld át egy ronggyal amennyire lehet ,hogy ne nedvesen pakold majd el a táskájába.

A SUP deszka leengedése néhány percet vesz igénybe, nyisd ki a szelepet (tolja és fordítsa irányba), ne felejtsd el levenni a deszka uszonyát.

Miután kiment belőle az összes levegő kezd el feltekerni egy irányból és közben még a bent maradt levegőt a felcsavarással nyomd ki belőle. Ha szárazra van törölve és az összes levegőt kijött a deszkából tedd vissza a deszka táskájába, amiből kivetted, a szétszedett evezővel és pumpával együtt, amennyiben egyéb kiegészítőt is béreltél hozzá akkor azt külön tedd.

  


  

A deszka uszonyát hogyan tudom feltenni és levenni?

Egyszerű mozdulattal, fel tudod csavarozni és majd ugyanígy vedd le, amikor már nem használod a deszkát és már készülsz elpakolni.

  


  

Mit csináljak, ha azt érzem, hogy a deszkám ereszt valahol? (nem a szelepnél)

Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot amilyen hamar csak tudod és írd körbe minél részletesebben, hogy hol és mikor észlelted a szivárgást.

  


  

Milyen típusú és kategóriájú SUP felszereléseket tudok kölcsönözni?

Készletünket folyamatosan frissítjük és bővítjük az igényeknek megfelelően. Felszereléseink kiváló minőségű, márkás, középkategóriás és felsőkategóriás felfújható SUP-ok.

A középkategória azt jelenti, hogy a versenyzésen kívül gyakorlatilag bármilyen rövidebb- és hosszabb túrára is alkalmasak álló-, folyó- és tengerparti vizeken egyaránt. Felfújhatóak, vagyis használat előtt és után könnyen összehajthatók és szállíthatók.

Ezek kiválóak azok számára is, akik először állnak SUP-on, és azoknak is, akik nagyobb túrákat szeretnének tenni.

  


  

Hány fő használhat egy SUP deszkát?

Az általunk kínált deszkák között a hosszabbak 380 cm, míg a rövidebbek 274 cm hosszúak. Ezek a deszkák hosszabb evezésre egy fő számára kényelmesek igazán, de mivel 100 és 160 kg terhelhetőségűek, rövid távokon ezért lehetőség van rá, hogy egy felnőtt és egy gyermek együtt utazzon rajta.

  


  

Mennyi SUP-felszerelést kölcsönözhetek egyszerre?

Egy személy legfeljebb 5 db SUP-ot és tartozékait kölcsönözheti egy alkalommal. Amennyiben ennél többre lenne szükséged, mert többen szeretnétek evezni, vedd fel velünk a kapcsolatot.

  


  

Hogyan tudom visszamondani a megrendelésemet?

Az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelelően, ha SUP-felszerelést kölcsönöztél, és valamiért vissza kell mondanod a foglalást, ezt díjmentesen megteheted a kölcsönözni kívánt eszközök átvételére megjelölt első nap reggel 8 órát megelőző 24 óráig. Vagyis, a kölcsönzés első napját megelőző nap reggel 8 óra után történő lemondás esetén a kaució összegének 50%-a felszámításra kerül, az ezzel csökkentett összeget utaljuk vissza.

  


  

Nem szoktam sportolni, nem lesz megerőltetés? Szükséges valamilyen előképzettség hozzá?

Korra, nemre és fizikai állapottól függetlenül ajánljuk mindenki számára a sportot. A SUP-ozásban az a jó, hogy bárki kipróbálhatja magát benne, nem kell hozzá semmilyen szörfös, deszkás múlt csak minimális egyensúlyérzék elég. Fiataloknak, öregeknek, sportosoknak és kevésbé sportosoknak egyaránt nagy élményt nyújt. Könnyen rá fogsz hangolódni, 5-10 perc alatt magadénak érzed majd a mozgást.

  


  

Mennyire biztonságos?

Biztonságos, azonban, mint minden sport tevékenységnél, itt is van néhány szabály, amiket szigorúan be kell tartani:

  • Használd az eszközöket rendeltetésszerűen!
  • Saját érdeked miatt felhevült testtel ne ugorj a vízbe!
  • Elsőfokú viharjelzés esetén (viharjelző: 45 villanás/perc) a parttól maximum 500 méterre szabad csak tartózkodni!
  • Másodfokú viharjelzés esetén (viharjelző: 90 villanás/perc) tilos fürdeni, továbbá minden sporteszközzel amilyen gyorsan csak lehet ki kell jönni a vízből!

  


  

Mellényt kell viselnem?

Folyóvizeken mindenkinek kötelező a mentőmellény!

Tavakon, ha a helyi szabályozás másként nem rendelkezik, nem kötelező mentőmellény használata.

FONTOS! 14 év alatti személy csak felnőttel együtt tartózkodhat a SUP deszkán.

  


  

Milyen mentőmellényre van szükségem?

Minden olyan mellény elfogadott, ami CE minősítéssel rendelkezik. Fontos kiemelni, hogy a Dunára viszont kizárólag a 100 N-es mellény az elfogadott.

  


  

Milyen vízen, hol használhatom a kibérelt SUP-ot?

Bármilyen folyón, tavon, vagy tengeren evezhetsz vele.

  


  

Bárhová vihetem akár külföldre is a SUP-ot?

Igen, de kérlek, előzetesen tájékoztass minket. FONTOS kihangsúlyozni, hogy vadvízi evezésre a felszerelés nem alkalmas!

  


  

Pár jó tanács, gondolatébresztők:

  • Tűző napfény esetén ne felejtsd el bekenni a tested és a lábaidat is naptejjel, kiváltképp a lábfejeidet.
  • Ha hosszabb túra készülsz, vigyél magaddal vízhatlan táskát (ha még nincs neked és nem most szeretnél beruházni, tőlünk is tudsz bérelni) amiben elfér egy kis víz, keksz vagy müzli szelet, naptej, telefon vagy fényképező gépet, ha szeretnéd megörökíteni a pillanatot.
  • Vízhatlan tok a telefonodnak csodákra képes.
  • Sportkamerát is rá tudsz tenni a SUP elejére vagy hátuljára és meg tudod örökíteni az evezés teljes tartalmát, erre is van lehetőséged bérelni tőlünk.
  • Ha inkább ülni szeretnél, és kajak evezővel eveznéd, végig a túrát bizonyos deszkáinkra rá tudunk szerelni kajakülést és adunk hozzá kajak evezőt.
  • Ha tengerpartra mész és a part közelében apró kavicsok esetleg sünök is vannak, ne felejts el tengeri cipőt vinni magaddal vagy vásárolj tőlünk.

  


Ha már kiválasztottad a deszkád és nem férsz el az autódban a sok csomagtól, bérelj tetőboxot, nézz körbe társ oldalunkon www.berbox.hu